3ο Γυμνάσιο Χαριλάου Θεσσαλονίκης

elenfrdeitjaptrues

Οικιακή Οικονομία Α

Το Crocus: άνθισε και πάλι στην αυλή του σχολείου μας! www.hetireland.org/crocus

- Παρασκευή, 05 Φεβρουαρίου 2021 -

Το πρόγραμμα Crocus είναι ένας απτός τρόπος να γνωρίσουν οι νέοι άνθρωποι το θέμα του Ολοκαυτώματος και να ενισχυθεί η γνώση τους σχετικά με τους κινδύνους των διακρίσεων, των προκαταλήψεων και της μισαλλοδοξίας.

Αυτοί οι πόροι συμπληρώνουν το υπάρχον υλικό σχετικά με τον ρατσισμό και τη διαφορετικότητα. Η ανάμειξη των παιδιών στη φύτευση των βολβών και παρακολούθηση της ανάπτυξης των λουλουδιών, ενθαρρύνει τη συνεχή  επιμόρφωση  σχετικά  με  τη σημασία της ανεκτικότητας και του σεβασμού.

Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός για το Ολοκαύτωμα στην Ιρλανδία παρέχει στα σχολεία βολβούς κίτρινου κρόκου για να φυτευτούν το Φθινόπωρο στη μνήμη του 1,5 εκατομμυρίου Εβραιόπουλων και των χιλιάδων άλλων παιδιών, που πέθαναν στο Ολοκαύτωμα. Τα κίτρινα άνθη φέρνουν στη μνήμη το κίτρινο άστρο του Δαβίδ το οποίο οι Ναζί υποχρέωναν τους  Εβραίους  να  φοράνε.  Ο κρόκος ανθεί στα  τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φλεβάρη, κοντά στην παγκόσμια Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου). Όταν οι άνθρωποι θαυμάζουν τα λουλούδια, τα παιδιά μπορούν να τους εξηγούν τι συμβολίζουν.

Το Online Crocus Club είναι ένα ασφαλές διαδικτυακό φόρουμ, όπου τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Crocus μπορούν να μοιράζονται τις εμπειρίες τους σχετικά με το πρόγραμμα και να αποκτήσουν νέους φίλους στη χώρα τους ή στο εξωτερικό.

Ελπίζω να γίνουμε ενεργά μέλη του φόρουμ Online Crocus Club:www.hetireland.org/crocus